dimarts, 20 d’abril de 2010

Presentació "Death Note"

Hola a tots!

Aquí una mica de presentació de la segona lectura del Club de Lectura Manga On-line:


Death Note (デスノート, desu nōto) és un manga creat per Obata Takeshi, juntament amb Ōba Tsugumi, publicat per la revista semanal Shōnen Jump. Recentment finalitzat al Japó, ha tingut una duració de 108 capítols setmanals publicats a la Shōnen Jump, entre desembre de 2003 i maig de 2006. En total es van publicar 108 capítols, formant un total de 12 volums.

En l'aspecte estètic, el manga té un dibuix molt cuidat i amb estil propi, obra d'Obata Takeshi, autor de Hikaru no Go, entre d'altres, amb uns dissenys de personatges molt encertats.

El manga de Death Note ha venut prop de 20 milions de còpies al Japó. L'any 2006, també va ser candidat al premi American Anime Awards en la categoria "millor manga de l'any", però no ha rebut mai cap premi.

Imatge del manga Death Note, d'Obata Takeshi i Ōba Tsugumi

Argument

En Light Yagami és un noi de disset anys, aparentment un estudiant normal i corrent. Tot el normal i corrent que pot ser un setciències amb les millors notes del seu país.

Un bon dia, tornant cap a casa, es troba tirat al terra un quadern d'aspecte peculiar, amb la inscripció Death Note a la portada i les instruccions d'ús en perfecte anglès. Una vegada dins la comoditat de la seva llar, el noi es pren el seu temps en repasar les instruccions de tan curiós quadern de notes.

  • Els humans els noms dels quals hagin sigut escrits dins d'aquest quadern moriran.
  • Això només succeirà si l'escriptor té en ment el rostre de la víctima mentre escriu el seu nom.
  • Si s'escriu una causa de mort abans de quaranta segons d'haver escrit el nom, la víctima morirà exactament com s'ha escrit.
  • Si no s'escriu una causa de mort, la víctima morirà d'un atac al cor.

I just en aquell moment, un ésser alat entra per la finestra de l'habitació del noi. Es tracta d'en Ruyk, un shinigami ("déu de la mort"), bèstia d'uns dos metres d'alçada, peculiar mirada i d'un aspecte gòtic. Després de l'esglai inicial, en Light convida a en Ryuk a disposar de la seva ànima com a càstig, però no son aquestes les intencions del shinigami.Imatge d'una Death Note


Manga Pilot

A la revista Shônen Jump #36 del 2003 es va publicar una història curta que després seria utilitzada com pilot per a crear el manga uns mesos després, aquesta historieta seria publicada després en el volum HOW TO READ 13. El capítol especial explica la història d'un adolescent de 13 anys d'edat cridat Tarô Kagami (鏡太郎, 'Kagami Tarō') i és estudiant de l'escola XX Middle. Tarô troba un Death Note però no sap el significat de la paraula Death en anglès. Tarô no sap dels poders del Death Note així que ho usa solament com un diari. En el Death Note Tarô acostuma a posar com els seus companys de classe el maltracten i abusen d'ell. Després coneix a Ryuk, el shinigami i aprèn el poder real del quadern. Llavors, Tarô utilitza el Death Eraser per esborrar els noms de les persones que accidentalment va matar amb el Death Note i totes elles reviuen a l'instant. Poc després, Tarô coneix a Miura, que està matant als criminals del món. Després Tarô li adverteix dels perills del Death Note, i ambdós decideixen confessar els seus crims a la policia i cremen el Death Note de Miura, ja que Tarô assegura que solament n'hi ha un i que per accident el va perdre trobant-lo el seu company, després acorden no dir-li això a ningú i es marxen, Ryuk li diu que és molt intel·ligent mentre van caminant. Posteriorment han passat ja 13 anys i veiem a Tarô llegint una revista i a Ryuk al costat d'ell.13: How to Read

Encara que la història acaba en el volum 12, el volum 13 de Death Note denominat Death Note 13: How to Read és un llibre especial amb informació de la sèrie, el qual va ser publicat el 13 d'octubre de 2006. Entre el seu contingut es trobarà una còpia del manga pilot. En aquest llibre, en el qual apareix Ryuk però no Light, vam trobar informació dels personatges i una targeta amb el nom veritable de L.Informació extreta de:Per a més informació: Compte, conté informació sobre el final de la sèrie!
  • Wikipedia: la enciclopedia libre. Consultable a: http://es.wikipedia.org/wiki/Death_Note [20/04/2010].
  • Serradilla, Eduardo; Terrades, Eduard. Death Note: jugando a ser un dios moderno. [Barcelona]: Asociación Cultural del Cómic (Japonés), 2009.

Qualsevol cosa que volgueu comentar o ampliar, vosaltres mateixos. Això és només un tast que haurem de fer crèixer!! Animeu-vos!!!


Fins aviat!!


Núria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!