dimarts, 22 de juny de 2010

El còmic a les biblioteques de la Xarxa

Hola a tots!

Us deixem una noticia de la Diputació de Barcelona que pot ser força interessant...


"La Diputació de Barcelona ha editat un cartell per difondre el còmic a les biblioteques municipals. Elaborat amb la col·laboració del Grup de Treball de Biblioteca i Còmics del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, el cartell arribarà aquest mes de juny a totes les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona i també a la resta de biblioteques municipals catalanes.

El material convida a descobrir el còmic a la biblioteca i conté una imatge cedida per Norma Editorial de Blacksad, una sèrie d'historietes francesa creada pels espanyols Juan Díaz Canales com a guionista i Juanjo Guarnido com a dibuixant. Les vinyetes se situen a principis de la Guerra Freda als Estats Units i estan protagonitzades pel detectiu John Blacksad.

El còmic viu darrerament un moment dolç a les biblioteques de la Xarxa. Al tancament de l'any 2009 es va superar per primera vegada el mig milió de préstecs de còmics a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, concretament el nombre de préstecs se situava en 540.000, xifra que suposa un increment de més del 20% respecte el préstec de còmics l'any 2008.
L'interès que desperta el món del còmic també s'evidencia amb la diversitat de biblioteques de la Xarxa que disposen d'un fons especialitzat en còmics. Les següents biblioteques de la Xarxa especialitzades en còmic són:
  • les biblioteques de Barcelona Bon Pastor, Ignasi Iglésias-Can Fabra, Vapor Vell i Francesca Bonnemaison
  • Biblioteca Central de Cornellà de Llobregat,
  • Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà,
  • Biblioteca del Casino de Manresa,
  • Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès,
  • Biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú,
  • les biblioteques de l'Hospitalet de Llobregat com Tecla Sala i Can Sumarro, i
  • Jaume Perich Escala de Premià de Mar, especialitzada, aquesta última, en còmic polític.
A més, diverses biblioteques també compten amb clubs de lectura sobre còmics i alguns també sobre manga. Consulteu les biblioteques i el seu fons especialitzat."
Aquest cartell ja el podeu trobar a la secció de còmics de la biblioteca, no us el perdeu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!