dijous, 16 de desembre de 2010

Presentació "Shin Chan"

Hola a tots!


Aquí una mica de presentació de la quarta lectura del Club de Lectura Manga On-line:
SHIN CHAN
Shin-Chan (en japonès クレヨンしんちゃん, Crayon Shin-chan) és un manga del dibuixant Yoshito Usui i una sèrie d’animació sobre la vida d'un nen de 5 anys particularment entremaliat. El títol de la sèrie, Shin-chan, és el diminutiu del nom del protagonista, que es diu Shinnosuke Nohara.
Malgrat que el protagonista sigui un nen, la sèrie no està dirigida a un públic infantil en paraules del seu autor, sinó més aviat a un públic juvenil o fins i tot adult. No obstant això, són els infants els que més gaudeixen de la sèrie, potser per la creença errònia que els dibuixos animats són per a nens. A això contribueix també el traç simplista, que es diferencia molt de la meticulositat que hi sol haver en altres sèries d’animació.
 
El manga està inacabat, degut a la mort del seu autor (confirmada el 20 de setembre del 2009). Tot i que l’editorial va confirmar que el manga estaria tancat cap a finals de l’any 2009, el manga tindrà continuació. A més, la sèrie de televisió seguirà retransmetent capítols nous. [Per a més informació]

Imatge basada en el manga Shin Chan, de Yoshito Usui


Shin-chan es va fer molt popular a Catalunya per la seva emissió al K3 i després va passar a altres televisions amb el mateix èxit. Al juny de 2003 es va projectar la pel·lícula Shin-chan a la recerca de les boles perdudes (projectada a Japó el 1997). Va tenir especial significació en el cinema català, ja que va ser una de les poques pel·lícules que als cinemes de Catalunya només es podia veure en català.
El 23 de desembre de 2005, Antena 3 estrena "Shin Chan" a tot Espanya, y a dia d’avui, segueix emetent per Neox. [Guia d’episodis]

Al Japó es va iniciar l’emissió el 13 d’abril del 1992, i amb un ritme d’un nou episodi per setmana ja porta més de 700 episodis.Argument

Shin Chan és un nen de 5 anys que viu a la ciutat de Kasukabe (prefectura de Saitama, Japó), junt amb els seus pares: Hiroshi Nohara i Misae Nohara, i la seva germana Himawari Nohara. Es un nen bastant entremaliat, però amb un comportament impropi d’un nen tan petit... perquè observa el què fan els grans i ho reprodueix sense vergonya.

Imatge basada en el manga Shin Chan, de Yoshito UsuiAspectes de la sèrie

Tot i que el protagonista sigui un nen, aquesta sèrie està dirigida a un públic adult. Basat en un dibuix de traç simple, que el diferència de la majoria de manga, pot ser la causa de tal confusió.
Planeta DeAgostini va publicar aquest manga a Espanya en tres idiomes: castellà, gallec i català; indicant que es recomana per a un públic major de 13 anys.

Shin Chan és una sèrie costumbrista, on retrata la societat japonesa de forma caricaturesca. De fet, es parodia a molts personatges de la societat japonesa de forma anónima i es fan refereències culturals a sèries i icones de l’animació (com Doraemon, Sailor Moon, Pokémon, Bola de Drac o Detectiu Conan).

Durant la seva llarga vida s’ha fet referència tan a personatges coneguts internacionalment com exclusius de la vida japonesa, i en l’anime hi ha participat actors i humoristes representant-se a si mateixos. A més a més, la família Nohara fa constants viatges per tot Japó visitant ciutats, gaudint de la gastronomia i la cultura, i presentant-ho al públic de forma indirecta. També es realitzen diversos viatges a l’estranger i visiten països o illes (com Hawaii, Espanya, Guam i Australia). Però sigui on sigui, en Shin Chan sempre fa de les seves!
 
 
Imatge basada en el manga Shin Chan, de Yoshito Usui
 
Personatges

Família Nohara
 • Shinnosuke (Shin-chan). Amb només 5 anys li encanten les noies que ensenyin les cuixes i la secció d'"adults" de la llibreria. A més, li encanta la "dança del cul" (culet-culet) i ensenyar la "trompa", però no li agrada gens el pebrot.
 • Hiroshi, pare d'en Shin-chan. Treballa en una oficina, no guanya molts diners, i sol freqüentar els bars després de la feina.
 • Misae, mare d'en Shin-chan. És mestressa de casa i li agrada molt fer safareig.
 • Himawari (o Hima-chan), la germana petita. Li encanten les joies cares i els nois atractius.
 • Nevat (en l'original japonès Shiro, que significa "blanc"), el gos de la família, que no acostumen a portar a passejar.
Altres membres de la família Nohara: els avis d'Akita i els avis de Kyûshû.


Imatge basada en el manga Shin Chan, de Yoshito Usui


Amics
 • Kazama, un nen molt llest, fill d’una família d’alt nivell adquisitiu, però també molt cregut.
 • Masao, un nen molt sensible i molt ploraner. 
 • Nene, una nena a la qual li agrada molt jugar a pares i mares. Té la tendència de colpejar un conill de peluix quan perd la paciència o s’empipa (igual que la seva mare).
 • Boo-chan, un nen callat a qui sempre li penja un moc del nas. Però quan hi intervé, molt de tant en tant, ho fa amb un comentari destacadament encertat.
Tots plegats formen l' Exèrcit de Salvació de Kasukabe (ja que la ciutat on viuen és Kasukabe).


Imatge basada en el manga Shin Chan, de Yoshito Usui


Professors de l’Escola Futaba

 • Midori Yoshinaga. És la professora d'en Shin-chan, que al llarg de la sèrie contraurà matrimoni.
 • Ume Matsuzaka. Cuida molt de les aparences aparentant un nivell de vida superior al real, i és que al final sempre va escurada de diners. Té un gran sentiment de ribalitat amb la seva companya Yoshinaga. Tot i que ho intenta reiteradament no aconsegueix trobar marit, i acostuma a posar-se una gran quantitat de maquillatge.
 • El director, a qui anomenen "el mafiós". És bon home, però el seu aspecte físic li causa més d’un malentès.
 • La senyoreta Ageo. És molt tímida, fins i tot li té terror als nens, però una vegada es treu les ulleres es torna molt agressiva.
 
 
Imatge basada en el manga Shin Chan, de Yoshito Usui
 
Altres
 • L'ultraheroi (en japonès Action Kamen) és el personatge més popular en la televisió. En Shin-chan no es perd ni un episodi de la seva sèrie.
 • L'Exèrcit Escarlata: un grup de noies que proven de ser el terror del barri.
 • Les llibreteres, que mai saben com treure's en Shin-chan del damunt i es comuniquen amb un codi secret del gremi de llibreters.
 • Usuto Yoshii, paròdia de Yoshito Usui, el propi dibuixant del Shin-chan. Es tracta d'un dibuixant que mai arriba a lliurar a temps la seva feina per diversos motius, tots ells relacionats amb en Shin-chan.
 
 
Imatge basada en el manga Shin Chan, de Yoshito UsuiPer a més informació:
Fins aviat!

Núria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!