dimecres, 29 d’agost de 2012

Inuyasha

Hola a tots!
A aquestes alçades quasi tots heu llegit els volums d'Inu Yasha... aquí va la presentació!


Inuyasha 

(del japonès: 犬夜叉, inu "gos" i yasha "dimonis que volen a la nit" del sànscrit yaksha) és el nom del manga i les sèries d'anime de Rumiko Takahashi

Rumiko Takahashi aprovant el disseny dels personatges
d'anime basats en el seu còmic Inuyasha
   
El manga

El manga se serialitza al Japó dins de la revista setmanal Shonen Sunday, i el primer capítol hi va aparèixer el 13 de novembre del 1996. El capítol 357 es va publicar el 14 d'abril del 2004, estant encara en producció. Cada 180 pàgines (normalment 10 capítols), se'n fa un volum en forma de "tankōbon". El volum 34, amb els capítols del 329 al 338, es va publicar l'abril del 2004.

L'edició en llengua catalana ha estat publicada per l'editorial Glénat/EDT. L'edició manté el sentit de lectura oriental (de dreta a esquerra) i les onomatopeies en japonès, tot i que les primeres pàgines de cada volum s'editen en blanc i negre (en japonès són en color).

Volum 1 d'Inuyasha en japonès

 
Argument
 
Inuyasha és una comèdia romàntica d'acció/aventura emmarcada dins del gènere shōnen, amb elements de terror.
 
La història comença a Tòquio (Japó), amb una estudiant d'institut anomenada Kagome com a protagonista, que de camí a l'institut s'apropa al pou segellat de casa seva (que és un temple shintoista). Ho fa per agafar el seu gat, en Buyo, ja que el seu germà té por d'entrar-hi. Quan s'apropa al pou, un dimoni mig dona mig centpeus l'atrapa. El dimoni diu que la Kagome posseeix l'Esfera dels quatre esperits (Shikon no Tama) i intenta agafar-la. Però s'escapa i arriba a l'època de l'Inuyasha com veu el arbre mil·lenari ella i va per que es pensa que hi ha casa seva pero el que hi ha es un noi dormint placidament en el arbre amb una fletxa enganxada el pit en el seu bosc despres arriba la gent del poble i la beu i se la emporten.
En aquest instant, el dimoni desapareix i la Kagome es troba a l'era Sengoku del Japó. La Kagome investiga el lloc i es troba una vella sacerdotessa anomenada Kaede, que assegura que té la mateixa aparença que la Kikyō, la seva germana gran (i una poderosa sacerdotessa), que havia mort i havia estat cremada juntament amb l'esfera dels quatre esperits, emportant-se-la al més enllà.
La Kaede li explica la història de com, 50 anys abans, un semidimoni (hanyō) de nom Inuyasha havia intentat robar l'esfera a la Kikyō, ferint-la de mort, però la Kikyō va aconseguir tocar-lo amb una fletxa màgica, que el va deixar inmobilitzat i inconscient i va fer que pogués recuperar l'esfera abans de morir.

Resulta que la Kagome és la reencarnació de la Kikyō i té l'esfera dels quatre esperits dins del seu cos. Quan el dimoni centpeus la hi treu i se l'empassa, adquirint un gran poder, la Kagome es veu obligada a despertar l'Inuyasha per poder-lo vèncer.

Poc després de recuperar l'esfera, la tornen a perdre, i la Kagome la fa miques accidentalment quan intenta recuperar-la. Les peces es reparteixen per llocs llunyans i la sèrie narra les aventures de l'Inuyasha i la Kagome a la recerca dels fragments de l'esfera.
 
Durant la cerca, trobaran nous companys que s'uniran a la seva aventura per diverses raons personals. A través de la història, els sentiments entre la Kagome i l'Inuyasha augmentaran, tot i que el romanticisme és una part secundària durant la major part de la història.

Imatge basada en el manga Inuyasha
 
 
Personatges
 
Inuyasha

Inuyasha és el protagonista de la sèrie, un semidimoni que viu a l'època Sengoku (Japó feudal). El seu pare era un dimoni molt poderós, però la seva mare era humana. En el món del passat, es va enamorar de la Kikyo, una sacerdotessa que guardava l'esfera dels Quatre Esperits, però un semidimoni anomenat Naraku va provocar que es barallessin, i ella es va veure obligada a inmobilitzar a l'Inuyasha amb una fletxa. Cinquanta anys més tard, la Kagome, la reencarnació de la Kikyo, el va alliberar per que l'ajudés a matar un dimoni que la perseguia. Gràcies al collaret màgic, la Kagome pot mantenir a ratlla l'Inuyasha cridant "seu, gosset!". Després de la destrucció de l'esfera, ell i la Kagome han de començar a recol·lectar els fragments que s'han escampat.

Kagome Higurashi

Kagome Higurashi és la protagonista femenina i és la reencarnacció de la Kikyo. Però des que va caure en aquell pou la seva vida va canviar completament. Ara ha de viure entre els dimonis i els estudis, algu força estressant. La Kagome, és una noia, amigable, amable, té valor i bastant geni. La seva familia és el seu germà petit, en Sota, la seva mare i el seu avi Nonnno.
             

Sesshōmaru
 
En Sesshōmaru (殺生丸) és el germà de l'Inuyasha però al tenir pares dimonis, és un dimoni complert. Es presenta com un personatge  fred, calculador i sense cap mena d'escrúpols. Odia els humans, odia els dèbils i per sobre de tot odia el seu germà, l'Inuyasha. En la seva primera aparició va a buscar la tomba del seu pare, amagada en un espai ocult dins d'una perla negra, amagada a l'ull esquerra de l'Inuysha. A dins hi ha amagada la Tesaiga, l'espasa d'Ullal de Ferro, forjada amb un ullal del seu pare, i que té un gran poder, però que per ser un dimoni, ell no pot tocar.            


A part d'aquests 3 personatges principals, al llarg de la història n'aniran apareixent d'altres que cal destacar:
  • Shippo: cria de guineu diabòlica
  • Miroku: monjo pervertit
  • Sango: exterminadora de dimonis
  • Kirara: gata dimoni, que acompanya la Sango
  • Naraku: l'enemic a destruir (antagonista)
  • Jaken: fidel servidor del Sesshōmaru
  • Rin: nena humana que acompanya en Sesshōmaru
  • Koga: dimoni home-llop bojament enamorat de la Kagome
  • Kagura, Kanna, així com altres éssers diabòlics creats per en Naraku

Imatge basada en el còmic Inuyasha


Anime

La sèrie d'anime basada en el manga i amb el mateix nom d'"Inuyasha" es va estrenar el 26 d'octubre del 2000 a la televisió japonesa Yomiuri TV (YTV), a mà de l'estudi Sunrise, i va finalitzar el 17 de setembre del 2004 amb 167 capítols.

A Espanya, la sèrie de televisió ha estat llicenciada per Selecta Visión, que l'ha editada en DVD. Selecta també inclou el doblatge en català. La sèrie ha estat emesa íntegrament en català per Televisió de Catalunya.

Un cop enllestit el manga d'"Inuyasha", Sunrise va reprendre la sèrie d'animació i va crear "Inuyasha: Kanketsu-hen", la continuació de la sèrie, força fidel al manga original. En total té 26 capítols, i també compta amb versió catalana. Va començar estrenar-se a la Tardor del 2009 al Japó i a l'octubre del 2010 el canal super 3/3xl.

La història compta amb 4 pel·lícules, les quals podreu trobar a la biblioteca:

Imatge de la caràtula de la primera pel·lícula

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!