dimarts, 19 de febrer de 2013

Una mica més de Sakura

 

Sakura, la caçadora de cartes

(カードキャプターさくら)

 
És una sèrie manga creada pel grup CLAMP, del que, posteriorment, se'n va emetre una sèrie d'anime. Fou publicada a Espanya per Glénat/EDT. També s'ha publicat una edició en català per la mateixa editorial.

Manga
Al Japó, el manga fou publicat des del juny de 1996 fins el 3 d'octubre de 2000 a la revista Nakayoshi, després foren recopilats en 12 volums per l'editorial Kodansha. Més endavant, es varen publicar dotze volums recopilatoris.

Anime
La sèrie d'anime, basada en el manga original, fou dirigida per Morio Asaka, animada per l'estudi Madhouse i produïda per l'editorial Kodansha.
L'anime constà de 70 capítols dividits en tres temporades, i fou transmès des del 7 d'abril de 1998 fins el 21 de març de 2000, a l'emissora japonesa de televisió NHK. Dues pel·lícules varen ser estrenades als anys 1999 i 2000; Sakura, la caçadora de cartes: La pel·lícula i Sakura, la caçadora de cartes: La carta segellada, respectivament.
A Catalunya, la sèrie fou estrenada pel Canal 33 el 18 de setembre de 2000 fins el 25 de desembre del mateix any, reemetent-se posteriorment pel canal K3 en diverses ocasions.

Argument
Es narra la història de la Sakura Kinomoto, una nena de deu anys, que viu amb el seu pare, en Fujitaka, i el seu germà Tôya, a la ciutat de Tomoeda, al Japó. Sakura té diversos amics a l'escola, com la Tomoyo Daidôji, (la qual és la seva amiga més propera) la Rika, la Chiharu i la Naoko.
Cert dia, la Sakura es va trobar sola a casa seva, i va sentir uns sorolls estranys a la biblioteca del seu pare. En anar a cercar la font d'aquests sorolls, es va trobar amb un llibre titulat The Clow, el qual té a la portada el gravat d'una estranya criatura encadenada per un sol, tancat per un segur que després es veurà que només les persones que posseeixen màgia podran obrir-lo.
Una petita criatura alada anomenada Keroberos surt de la portada del llibre i informa a la Sakura que ell és el Guardià de les Cartes. Aquestes cartes, anomenades Cartes de Clow, varen ser creades per un poderós bruixot, anomenat Clow Reed, feia segles, i que si fossin alliberades del llibre, agafarien forma física i una terrible desgràcia cauria sobre aquest món. Finalment, la Sakura accepta la missió de capturar les Cartes de Clow una per una, però a aquesta difícil missió no estarà sola. Sens dubte estarà acompanyada dels seus amics, i d'aquells que també volen apoderar-se de les cartes, però que també s'uneixen al seu grup.


Personatges
  • Sakura Kinomoto: És la protagonista de la sèrie. Estudia a l'escola primària de Tomoeda. Va a quart grau i pertany al club d'animadores. Està enamorada d'en Yukito. La seva missió es caçar totes les Cartes de Clow.
  • Tomoyo Daidôji: És la nena rica de la classe i la millor amiga de la Sakura. Li encanta enregistrar-la amb la seva càmera de vídeo tota l'estona.
  • Xaoran Li: És l'antagonista de la sèrie. Arriba des de Hong Kong per intentar reunir les Cartes de Clow.
  • Tôya Kinomoto: És el germà gran (i únic) de la Sakura. Té el do de veure els esperits de gent ja morta, i de saber qui és o no humà.
  • Kero (Kerberos): És el guardià de les Cartes de Clow i el protector de la Sakura. És un enorme lleó amb armadura que es pot transformar en un adorable lleonet amb aletes.
  • Yukito Tsukishiro/Yue: Yukito és el millor amic d'en Tòya. Més endavant es descobrirà que en Yukito és en realitat la forma adoptada per en Yue, l'altre bestia guardiana del llibre de Clow.
  • Meiling Li: Aquesta xinesa arriba al Japó amb l'objectiu d'ajudar en Xaoran a atrapar les cartes de Clow, i tornar amb ell a la Xina per casar-s'hi.
  • Eriol Hiragizawa: L'Eriol és un noi que ve del Regne Unit. Sembla un noi normal i corrent, però es descobrirà que en realitat és la reencarnació del bruixot Clow Reed.

Imatge basada en el manga Sakura : la caçadora de cartes de Clamp


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!