diumenge, 7 de juliol de 2013

Una mica més d'AKIRA


AKIRA

アキラ


Akira és un nom del manga en el que també es basa una pel·lícula d'animació homònima.

Manga:
Akira és un manga de més de dos mil pàgines, escrit i dibuixat per Katsuhiro Otomo entre els anys 1982 i 1993, publicat a la Young Magazine. Va obtenir un èxit significatiu a Japó i a la resta del món i fou premiada amb el Premi Kodansha al millor manga al 1984 en la categoria general.


La pel·lícula

El 1988 s'estrenà la pel·lícula animada, abans de finalitzar el manga, que suposà un salt qualitatiu en l'animació japonesa al tenir un gran pressupost gràcies al Comité Akira, que es formà a propòsit de produir aquest film. La pel·lícula fou dirigida també per Katsuhiro Otomo.
Aquesta pel·lícula marcà un inici en la difusió del manga i l'anime fora de Japó, gràcies a l'impacte que provocà en els espectadors de tot el món. És considerada per molt com la millor pel·lícula d'animació japonesa, junt a les dirigides per per Hayao Miyazaki. Otromo era molt admirat pel dibuixant de còmics francès Jean Giraud (Moebius).


Context:
Any 1988. El món està a l'abisme de la destrucció absoluta. La tecnologia avançada fou la cause d'una terrible explosió que desencadenà una guerra nuclear i va destruir les grans ciutats del planeta.
Trenta anys després, sobre les ruines de Tòquio, s'alça la megalòpolis de Neo-Tòquio, una ciutat opresiva i inhumana plagada de problemes com l'atur, la violència, la droga i el terrorisme. Les sectes religioses i els grups extremistes, aprofitant-se de la insatisfacció dels ciutadans, potencien el mite d'Akira, un nen dipositari de l'energia absoluta on la seva resurecció significaria per a Japó una nova era.


Argument:
La història es desenvolupa a l'any 2019 a Neo-Tòquio, una ciutat reconstruida després de patir els devastadors efectes d'una pressumpte explosió nuclear que desencadena la Tercer Guerra Mundial. El goviern exerceix un control repressiu sobre la ciutat i experimenta sobre uns nens amb poders psíquics latents, aplicant-los fàrmacs per potenciar-los, aquests contribueixien ab prediccions per matenir la pau.
Kaneda i Tetsuo són membres d'una banda de motociclistes anomenada "The capsules" que tenen entre altres aficions participar en beralles de carrer contra altres bandes, enfrontant-se continuament contra una banda anomenada "The clowns" pujats sobre potents motos. En una d'aquestes beralles, Tetsuo pateix un accident causat per un nen estrany amb aspecte d'ancià. A partir d'aquest accident, Tetsuo no torna a ser el mateix i el segresta l'exèrcit per experimentar amb ell.  
Per altra banda, es troben a Kay i Ryu, membres de la resistència i dirigits pel seu cap Nezu. Aquests intenten esbrinar què passa a les instal·lacions de l'exèrcit situades a la zona zero, lloc on explotà la bomba nuclear que va destruir l'antiga ciutat.
A la zona zero troben a Kiyoko, Takashi i Masaru, nens que posseixen poders psiquics. Degut als experiments del govern, en Tetsuo pateix al·lusinacions i poders paranormals més enllà de tot lo conegut... però els continus enfrontaments, el creure's un déu, i superior a Akira només el portaran a l'autodestrucció.
Tanmateix, en Kaneda, líder de la banda, es relaciona amb Kay, de la qual s'acabarà enamorant i s'enfronta a Tetsuo, desenvolupant una lluita de poders entre ells dos.


Personatges:
 • Shotaru Kaneda: Protagonista. Amic de Tetsuo des de la infància, i sempre se'n burla. S'implica en el grup anti-govern.
 • Tetsuo Shima: Millor amic d'en Kaneda, i gràcies a ell pateix un gran sentiment d'inferioritat: un sentiment d'apreci-enveja.
 • Kay: Activista de l'exèrcit anti-govern.
 • El coronel (Taisa): Cap del projecte AKIRA, sempre des d'un punt de vista militar.
 • Projectes Akira: Projecte secret del govern per aconseguir utilitzar el poder mental d'éssers humans.
  • Masaru (nº27): capacitat de telequinesi i lider dels tres.
  • Kiyoko (nº 25): capacitat de teletransportació i precognició, i un do oracular.
  • Takashi (nº 26): capacitat de telequinesi. En la seva fugida té un encontre amb Tetsuo.
 • Akira: Personatge principal (nº 28). Era un nen amb habilitats psíquiques als anys 80. Va perdre el control i destruí Tòquio l'any 1988. Després d'això Akira fou reclòs i sotmès a proves de la ciència moderna.
 • Miyako: Sacerdotessa de Neo-Tòquio (nº26).
 • Yamagata (o Yama): Pertany a la banda d'en Kaneda, potser sent el seu millor amic. Vesteix amb una samerreta amb el símbol del Mont Fuji i el sol naixent. 
 • Kai: Proporciona informació a Kaneda en diverses ocasions.
 • Kaori: És la xicota d'en Tetsuo. Atacada pels Clowns, i sempre busca en Tetsuo.
 • El Doctor: Cap científic del projecte AKIRA i experimenta amb Tetsuo.
 • Nezu (o Nezumi): Cap del moviment de resistència terrorista del govern i és el contacte de Ryu, però acaba sent un corrupte.
 • Ryu: Cap operatiu de l'exèrcit revolucionari i company de Key.
 • The Clowns: Banda de motoristes, enemics de la banda de Kaneda. Liderats per Joker i després per Tetsuo.
  • Joker: Cap dels ClownsEnllaços d'interès:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!