dilluns, 15 de març del 2010

Comentari de lectura Dragon Ball by Jaume

M'agradaria comenta un parell de coses que e vist en aquesta primera lectura del còmic de Bola de Drac que m`han cridat la atenció.

Com ja vaig dir, en un comentari anterior m' agradat molt que algunes de les pagines, sobretot les introductòries, estiguin a color i el sistema de lectura sigui el japonès, es a dir, de dreta a esquerra.

Hi han agut 2 cosses que m'han cridat la atenció, la primera es:

A les primeres pagines de color, en Goku va vestit de color blau, en l'escena en que es treu la roba per casa una espècie de piranya gegant, encara es blava, però just desprès apareix amb la roba vermella,i el mante la resta de vinyetes en color que apareixen des de aquell moment, i com tots sabeu en Goku va de blau fins que comença a entrenar amb el fullet tortuga...

Error d'impremta? oestalvi de tinta, ja que tot es bastant vermellós? al japó també tenia aquest error? com es que san saltat aquesta esdeveniment tan important ( al menys al anime ) de passar de vestir blau, al mític vermell taronjos que tothom coneix?



La segona, no es cap pífia, a la pagina 61 apareix una vinyeta que ma fet molt agracia, recordant-nos els inicis de Toriyama amb Dr. Slump, a la vinyeta surt la seva pròpia representació, que es fa cuan vol sortir a la sèrie de la Arale, copiant postura i paisatge, però indicant-nos amb el text, que ens trobem davant duna seria completament diferent "Aquí no es la vila del pingüí" Encara que ens faci riure amb escenes d'humor i amb personatges tan pervertits com el mateix Doctor, em de diferencia que son mangas completament diferents. I aixó m'agrada, que l'autor mateix diferencia entre les seves series. ( tot i que ja sabem que s'acabaran trobant en una aventura còmica que tothom desitjava, en Goku i l'Arale junts!!!).


A pesar-ho be amb aquesta lectura!!!!!


1 comentari:

  1. Jaume, la veritat és que les dos coses que esmentes són molt curioses!!

    El còmic és com una pel·lícula i com una novel·la ahora, i aquells errors que podem detectar en els dos casos també es poden trobar plasmats en una vinyeta... com és el cas d'un canvi sobtat de color.

    Algunes vegades els autors es comuniquen amb el seu públic per enviar un missatge, que cadascú pot interpretar de diverses maneres.
    En aquest cas...
    - volia diferenciar dos grans obres: Dr. Slump i Bola de Drac?
    - o simplement volia captar els fans de Bola de Drac per Dr. Slump...
    ... d'interpretacions un munt! Vosaltres que creieu?

    Coneixeu alguna altre obra on l'autor faci alguna referència a alguna altra obra seva???

    ResponElimina

Digue'n la teva!