dijous, 4 de març del 2010

Presentació "Bola de Drac"

Aquí una mica de presentació de...


Bola de Drac


Bola de Drac d'Akira Toriyama




(ドラゴンボール, Doragon Bōru, Dragon Ball)
Aquesta és el una sèrie manga creada per Akira Toriyama, que posteriorment es traslladà a una sèrie d'anime.
El manga va ser difós per la revista setmanal Weekly Shonen Jump des del 1984 fins al 1995, i va ser editat en 42 volums amb un total de 519 capítols. Durant el 2004, es va reeditar el manga en una col·lecció de 34 volums que incloïa un final nou. D’aquesta edició va originar entre el 2006-2007 la publicació de Planeta Agostini de Dragon Ball Ultimate Edition, oferint-la simultàniament en català i en castellà.



Manga de Bola de Drac d'Akira Toriyama de Planeta DeAgostini





Producció

Akira Toriyama va començar a idear un nou manga al acabar Dr. Slump. En aquell temps, el mangaka era tot un fanàtic de les pel·lícules de Jackie Chan, que l’inspirà en dibuixar un manga sobre kung fu. Va determinar utilitzar una ambientació xinesa, lo que el portar al clàssic Viatge cap a l’oest. Al principi la historia no es diferencià gaire del relat, i l’autor pensà en acabar l’obra al reunir les Boles de Drac; però al continuar la història es diferencià cada cop més de l’original, i incloent enemics cada vegada més forts.




Imatges de "Viatges a l'Oest" i d'en Sun Wukong


Argument

La història de Bola de Drac explica la vida d'en Son Goku, un noi amb cua de mico basat en el mite xinès Viatge cap a l'oest (西遊記); una versió modernitzada i humanitzada del Rey Mono.
En Goku fou adaptat per un ancià (Son Gohan) que el trobà abandonat quan era un bebè, però fou el Fullet Tortuga qui s’encarregà continuar de la seva educació i entrenament en les arts marcials.

En Son Goku heretà del seu avi una de les Set Boles de Drac, això el portarà a buscar les altres sis esferes - que es troben repartides per tot el planeta i que juntes permeten invocar el Drac Shenron perquè concedeixi un desig a la persona que reuneix les set boles -.
Al llarg del temps, lluita en nombroses batalles i es converteix en el lluitador d'arts marcials més fort de l'univers. En les seves aventures l’acompanyen personatges com la Bulma, l’Ulong, en Yamcha, en Puar, la Xixi, o en Krilín... que l’ajudaran a combatre els dolents que van apareixent successivament. Entre els personatges malvats destaquen el Pilaf, l’Exèrcit de la cinta vermella, en Satanàs Cor Petit i el seu successor, en Satanàs Cor Petit Jr.

Després de reunir les boles de drac, en Son Goku continuarà enfrontant-se a nous desafiaments, on s’aniran incorporant nous personatges. No trigarà en contraurà matrimoni amb la jove Xixi, i tindran dos fills: en Son Gohan i en Son Goten. Així, haurà de lluitar contra enemics més poderosos, com els guerrers de l’espai, en Frízer, en Vegeta, els androides creats pel Dr. Guero, o el temible Monstre Buu.



Imatges de Bola de Drac d'Akira Toriyama



Alguna cosa a incloure? Digue'n la teva... de Bola de Drac!



FONT: Wikipedia
FONT: Moliné, Alfons. El gran libro de los manga. Barcelona: Glénat, 2002. (741.5 Mol)

Núria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!