dimecres, 30 de juny del 2010

Reflexió final de Death Note

Hola a tots!!




Imatge del manga Death Note, d'Obata Takeshi i Ōba Tsugumi


Ja fa dies que va acabar el termini per la posada en comú dels 6 qüestionaris, amb una mica de retard per l'època d'examens. Per tant, ja va sent hora de començar a finalitzar amb aquesta sèrie.

Tanmateix, què us sembla una petita reflexió de Death Note, dels seus personatges i aventures, així com d'altres aspectes culturals relacionats amb la sèrie... què us ha impactat més?


Digue'n la teva... sobre Death Note!

Núria

1 comentari:

  1. Personalment, Death Note va significar una nova temàtica en les meves preferències de mangaanime.
    Des de sempre m’havia interessat per histories on la trama argumental es movia bàsicament al voltant de la lluita, i només havia fet alguna excepció amb alguna sèrie d’humor o detectivesca.

    Quan vaig conèixer aquesta sèrie estaven molt de moda els shinigamis, era un temps d’apogeu de Bleach, i tot el que estigués relacionat amb els shinigamis estava de moda. Enmig d’un considerable estoc de sèries on apareixien aquests déus de la mort, es trobava Death Note. Tanmateix, la única manera de seguir l’anime d’aquestes sèries era per Internet, gràcies a fansubs que s’encarregaven de distribuir els episodis que es retransmetien a Japó subtitulats al castellà.


    Death Note revolucionava el concepte dels shinigamis, convertint-los amb uns éssers amb una imatge no tan antropomòrfica, ni amb uns poders espectaculars per combatre contra els enemics... sinó que realitzaven la seva funció bàsica de missatgers de la mort i tenien un aspecte totalment tètric.
    Amb aquest rerefons, s’amagava la història d’un jove estudiós i atractiu amb un fort sentit de la justícia, però que la possessió del poder de convertir-se en un déu de la mort el trastoca... fins a convertir-se en un veritable assassí en massa.
    L’evolució d’aquest personatge permet al lector reflexionar sobre el bé i el mal, posant en escena situacions límit que portaran al protagonista a realitzar accions totalment malvades justificant-les davant l’objectiu de sotmetre a la humanitat per aconseguir una pau mundial, és a dir, per crear una pau a partir del temor.
    Per contraposició, apareixen diversos personatges que posaran en relleu la importància de seguir les lleis establertes i en seguir uns processos judicials que determinin el futur de cada delinqüent... aquests seran els enemics d’aquest Déu del nou món!! Personalment, en el moment que el protagonista vol eliminar a persones que no segueixen la seva ideologia és quan els autors volen fer un crit al lector per mostrar la maldat real que hi ha en aquest déu “justicier”.

    Més enllà de la trama argumental, la història transcorre al Japó actual i es poden observar algunes de les tendències més habituals en el panorama japonès, tan a nivell personal, familiar o social; és a dir, des del masclisme japonès a les tendències de moda de les Gòtic Lolita. A més a més, s’observa per exemple, la gran competitivitat de les escoles japoneses, els mètodes d’actuació de la policia japonesa i les seves relacions a nivell internacional i la importància de les ídols japoneses en el panorama social.


    Actualment, Death Note està totalment integrada a Espanya, ja sigui a nivell de manga, anime i fins i tot marxandatge.
    Compta amb l’edició en castellà de la sèrie de manga (la qual hem pogut gaudir en aquest club), l’edició en dvd de tota la sèrie d’animació en castellà i l’edició d’un pack amb dos de les tres pel•lícules realitzades a Japó amb personatges reals (anomenades live action) doblades al castellà. I a més a més, des de fa poc s’ha editat una versió resum de la sèrie d’anime. Però realment, la sèrie s’ho val!!

    ResponElimina

Digue'n la teva!