divendres, 10 de juny del 2011

Aquest cap de setmana... Casa Asia Film Week!!


CASA ASIA FILM WEEK

A partir del 24 de maig es posa en marxa la venda anticipada d’entrades del nou certamen de cinema asiàtic de Barcelona: Casa Asia Film Week. El festival se celebrarà del 6 al 8 de juny a la seu de Casa Àsia (amb activitats i projeccions gratuïtes) i del 9 al 12 als Cinemes Girona, i presenta una variada programació cinematogràfica, amb un total de 30 cintes, 11 de les quals competeixen en la secció oficial.

Cartell del Festival

      Així, els amants del setè art trobaran títols que van des de la comèdia al drama, tot passant per la ciència ficció, les arts marcials o el cinema fet a Bollywood. Les pel·lícules, la majoria inèdites i de recent producció, compten amb la firma de direcotrs novells i consagrats, com és el cas de la cineasta hongkonguesa Ann Hui, a qui se li dedica una retrospectiva en aquesta primera edició.

      La cinematografia de Hong Kong tindrà un paper destacat en aquesta primera edició, gràcies a la col·laboració del Hong Kong Economic and Trade Office a Brusel·les. Dues de les millors produccions hongkongueses d’enguany serviran per obrir i tancar el certamen: el 9 de juny, Reign of Assassin de John Woo i Chow-bin Su per a la inauguració, i el 12 de juny, The Stool Pigeonde Dante Lam per a la cloenda.

      La venda d’entrades es cenyeix a les 26 projeccions que s’exhibiran en els Cinemes Girona i per a les tres seccions programades: «Secció oficial» —en què competiran 11 pel·lícules asiàtiques de recent producció—, «Panorama» —amb una selecció de 6 cintes dels darrers dos anys— i «Retrospectiva», dedicada a la directora Ann Hui i composta per cinc de les seves millores obres. També es posen a la venda les entrades per a les dues sessions especials inèdites en la gran pantalla: la projecció de la superproducció Space Battleship Yamato del cineasta Takashi Yamakazi, cedida por la distribuidora Mediatres Estudio i en homenatge al Japó, i la preestrena de la pel·lícula xinesa Confucio, interpretada per Chow Yun-Fat.

      D’altra banda, Portal Àsia (del 6 al 8 de juny a Casa Àsia), combinarà la projecció de quatre pel·lícules (entre elles, tres documentals espanyols fets a Àsia) amb presentacions, debats i conferències al voltant del cinema que prové d’aquesta part del món.

     Aquesta setmana de cinema asiàtic està organitzada per Casa Àsia i compta amb la programació d’Àngel Sala i Mike Hostench del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, així com amb la coordinació general de Gloria Fernández i Enrique Garcelán de CineAsia. Dirigeix el certamen Menene Gras Balaguer, responsable del departament de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

     El nou festival de cinema especialitzat en Àsia pretén esdevenir una cita cultural imprescindible destinada a difondre la millor cinematografia produïda al continent asiàtic. D’aquesta manera, el festival li pren el relleu al reconegut festival BAFF, que va anunciar el tancament de les seves portes l’any 2010. Casa Asia Film Week, com festival especialitzat en cinema asiàtic, únic a la ciutat de Barcelona, aspira a esdevenir un dels millors certàmens sobre aquesta zona del món a Europa i en punt de trobada amb d’altres festivals que tenen un clar accent asiàtic com són el de Cannes, Venècia, Sant Sebastià, la Berlinale, Locarno, Udine Far East Film Festival, Rotterdam, Cines del Sur de Granada, Las Palmas, la SEMINCI de Valladolid i el Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.




Informació obtinguda de Casa Àsia


La graella de pel·lícules d'origen japonès és:
  • Haru's Jorney (dies 9 i 10)
  • Yoyochu in the land of the rising sex (dies 9 i 10)
  • Confessions (dia 11)
  • Space Battleship Yamato (dia 11)
Per a més informació, consulteu la web del Festival
i la graella de projeccions.



Us ho perdreu??

Núria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!