divendres, 17 de juny de 2011

Presentació "¡Yotsuba!"

Hola a tots!!

Perdoneu el retard, però ja teniu aquí la presentació de la sisena lectura del Club de Lectura Manga On-line.


¡YOTSUBA!

¡Yotsuba! és una sèrie de manga actualment en publicació creada per Kiyohiko Azuma, el creador d'Azumanga Daioh. Al Japó està sent publicada per Mediaworks i publicada mensualment a la seva revista Dengeki Daioh.
A Espanya es publica per Norma Editorial, anant pel desè volum.


Imatge basada en el manga ¡Yotsuba! de Kiyohiko Azuma


ARGUMENT

La història es basa en el món vist des dels ulls d’una nena de 5 anys, amb totes les coses meravelloses que podem descobrir dia a dia.
El dia a dia de la vida de la Yotsuba és una aventura plenes d’humor, ja sigui lluitant per la capa d'ozó, com martiritzant el seu pobre pare.

El nom de Yotsuba significa "quatre fulles (四葉)". El nom i el seu color de cabell amb aquelles quatre cues, dóna a entendre que és la nena trèvol de quatre fulles. Aquest simbolisme és una metàfora, un recurs molt utilitzat pels japoneses.

Imatge basada en el manga ¡Yotsuba! de Kiyohiko Azuma


El manga comença quan la Yotsuba i el seu pare es traslladen a un nou barri, en el qual troben unes veïnes molt amables i multitud d'estímuls i noves experiències per aquesta nena tan pecular.

Al principi de la sèrie, la Yotsuba es mostra tenint molt poc coneixement del món del seu voltant, com qualsevol nen petit. Coses com els gronxadors, els timbres i els aires condicionats la fascinen i la confonen, tot i això ella no esta trasbalsada per la seva ignorància. Ella ocasionalment pronuncia malament noves paraules i crea neologismes, com "yotsucaixa" com a bagul de la Yotsuba, i sovint repeteix, de manera poc lògica, frases dites per personatges adults del seu voltant.

Cal destacar que la Yotsuba es mostra dibuixant en diverses ocasions, tot i que no acaba sent tan bona com ella es pensa. Tanmateix, és una excel•lent nedadora; a diferència d’altres personatges.

Imatge basada en el manga ¡Yotsuba! de Kiyohiko Azuma

La sèrie mostra pocs detalls sobre la seva vida abans de que comenci la sèrie. Ella es diu Yotsuba Kowai i és una nena adoptada. El lloc de naixement és desconegut pel lector, tot i això ella reivindica que és d'una illa de "cap a l'esquerra".

Koiwai, és el cognom del pare adoptiu de la Yotsuba. Segons diu, la va conèixer en un orfenat d’un país estranger i abans de que ell se n’adonés l'estava criant ell mateix.

Imatge basada en el manga ¡Yotsuba! de Kiyohiko Azuma

Quan pregunten per la seva mare, la nena no entén la pregunta, alhora que també es confon amb el concepte de tenir dos parells d'avis.

Abans de traslladar-se cap a la seva casa actual, la Yotsuba vivia al camp amb el Koiwai i la seva mare.


El títol original és Yotsuba-to, que significa "Yotsuba i". D'aquí a que el manga estigui basat en la Yotsuba i... les coses que té al voltant.

Imatge basada en el manga ¡Yotsuba! de Kiyohiko Azuma


PERSONATGES
  • Yotsuba (小岩井四葉): Alegre com ningú, aquesta nena petita veu el món d'una manera molt especial.
  • Koiwai (小岩井): Pare de la Yotsuba, de qui no es coneix el nom. És un traductor que treballa a casa.
  • Jambo (竹田隆 Takeda Takashi / ジャンボ Janbo): És un amic del pare de la Yotsuba que de seguida es converteix en un membre important de la sèrie. Un noi enorme però de bon cor i es fa molt amic de la petita Yotsuba. Sempre busca excuses per poder veure a la germana gran de les veïnes, l’Asagi, cap a qui sent una especial atracció.
  • Ena (綾瀬恵那): És la menor de les germanes Ayase, la família veïna, i és molt amable i bona persona. De seguida es fa amiga de la Yotsuba, però té un caràcter que la converteix en un personatge fàcil d'enganyar.
  • Fuuka (綾瀬風香): És la germana mitjana dels Ayase. Es mostra com una noia molt responsable i treballadora, encara que poc afortunada en els amors. De seguida li agafa afecte a Yotsuba.
  • Asagi (綾瀬あさぎ): La germana gran dels Ayase és una mica boja i trapella, estudia a la universitat i li encanta molestar a la Yotsuba i a les seves germanes.
  • Miura (早坂みうら): És la millor amiga de l'Ena, i acostuma a sortir amb ella i la Yotsuba d'aventures.
  • Torako (虎子): És la millor amiga de l’Asagi.
  • Yanda (Yasuda): És un amic d'en Jumbo i d’en Koiwai. És una mica infantil, sol molestar i fer bromes a la Yotsuba, cosa que la fa enfadar molt. Tot i que es mencionat durant els primers capítols no apareix fins al 30.

Imatge del manga ¡Yotsuba! de Kiyohiko Azuma


Informació extreta de ViquipèdiaQualsevol cosa que volgueu comentar o ampliar, vosaltres mateixos. Això és només un tast que haurem de fer crèixer!! Animeu-vos!!!
Fins aviat!!
Núria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!