divendres, 3 de febrer del 2012

Presentació "Dr. Slump"

DR. SLUMP

Imatge basada en el manga Dr. Slump, d'Akira Toriyama

Dr. Slump (Dr.スランプ , Dokutā Suranpu; pronunciat "Doctor Slump") és un manga i anime japonés d'Akira Toriyama, posteriorment autor de la famosa historieta de Bola de Drac. Dr. Slump narra les aventures del professor Senbei Norimaki i de la seva creació, un robot amb forma de nena de 10 anys anomenada "Arale".


Imatge basada en el manga Dr. Slump, d'Akira Toriyama


Manga i anime
Quan va aparèixer el manga a les pàgines de la revista Shōnen Jump de Shūeisha, el gener del 1980, el seu autor era un desconegut pel gran públic. L'acceptació d'aquest manga va ser massiva i poc després, el 8 d'abril de 1981, es va estrenar el primer episodi de la sèrie d'animació. Se'n van recopilar 18 volums, i la sèrie de televisió va sobrepassar els 240 episodis, acabant al Japó el 19 de febrer de 1986. TV3 va ser la primera cadena de l'estat espanyol a emetre aquesta sèrie, a mitjans dels anys 1980.

Imatge del manga Dr. Slump, d'Akira Toriyama

Imatge basada en el manga Dr. Slump, d'Akira Toriyama


El 1993 van ser represos tant el manga com l'anime. Aquesta vegada el manga, en color, va ser escrit per Takao Koyama i dibuixat per Katsuyoshi Nakatsuru i publicat en la revista V-Jump de Shūeisha, acabant aquest al setembre de 1996. L'anime no va aconseguir molta popularitat i només va comptar amb 40 episodis exclusius per al Japó. També va haver-hi una segona temporada (tercera per al Japó), aquesta vegada bastant més popular, novament escrita per Takao Koyama però dibuixada per Tadayoshi Yamamuro, sortint a l'aire per primera vegada el 27 de novembre de 1996.

Imatge basada en el manga Dr. Slump, d'Akira Toriyama


Argument

Dr. Slump narra les aventures del professor Sembei Norimaki i de la seva creació, un robot humanoide amb forma de nena de 10 anys anomenada Arale Norimaki, que manca de sentit comú i té una força extraordinària. La majoria de les històries transcorren a la Vila del Pingüí, on cap dels seus habitants sap que l'Arale és, en realitat, un robot. La sèrie està plena de personatges de tot tipus, des de bebès prehistòrics alats fins a un porc de parla anglesa.

Imatge basada en el manga Dr. Slump, d'Akira Toriyama


Presentació d’alguns dels personatges més populars

  • Arale Norimaki (則巻アラレ, Norimaki Arare), la protagonista de Dr. Slump, és un androide creat per Sembei Norimaki. No té sentit comú però sí una força extrema i una personalitat molt energètica i innocent. També té extraordinàries habilitats en càlculs matemàtics i ningú a la Vila del Pingüí sap que es tracta d'un robot.
  • Sembei Norimaki (則巻千兵衛, Norimaki Senbei) (malnomenat Doctor Slump), científic geni (així es considera ell mateix) i inventor. Creador de molts artefactes enginyosos per poder facilitar les seves tasques diàries. Té 28 anys i és solter. Si bé a l'Arale, una altra de les seves creacions, la presenta com la seva germana, fàcilment se la podria considerar com la seva filla.
  • Gatchan Norimaki (則巻ガジラ, Norimaki Gajira), un bebè amb ales, antenes, una sorprenent voracitat pel metall i altres objectes i superpoders més enllà de la comprensió, que en Sembei Norimaki va portar del passat amb la seva màquina del temps. La criatura es trobava dins d'un ou que es va obrir a casa seva. Si bé no està clar si Gatchan és nen o nena, el que si ho està és que quan no està jugant amb l'Arale, està amb Bazara, Agira i altres monstres famosos del cinema de Japó, que aquí apareixen de l'altura d'Arale o més petits.
  • Midori Yamabuki (山吹みどり), la bellíssima professora de l'Arale i els seus amics, que ensenya a tots els seus alumnes sense distinció. El seu destacat atractiu físic i la seva llarga cabellera rossa no són res comparats amb el plaer que dóna la seva companyia, i encara que en moments sigui una dona de caràcter, la majoria del temps enlluerna a tots els homes, i en Sembei no és un cas a part. La Midori és la dona dels seus somnis i durant la sèrie aquest farà tot el possible i impossible per conquistar-la o simplement passar temps amb ella.
  • Akane Kimidori (木緑あかね, Kimidori Akane) és la millor amiga de l'Arale, té grans canvis d'actitud, és la clàssica bromista empedreïda i rebel, maquina plans absurds que es combinen perfectament amb el caràcter erràtic de l'Arale, encara que moltes vegades acaba excedint-se amb les seves entremaliadures i acaba canviant el bon actuar de la nena robot i ambdues paguen el preu. Té una germana major, l'Aoi Kimidori, que treballa en una cafeteria. Ha aparegut al costat d'altres personatges de Dr. Slump en alguns capítols de Dragon Ball.
  • Taro Soramame (空豆タロウ, Soramame Tarō) i Peasuke Soramame (空豆ピースケ, Soramame Piisuke) són dos germans fills d'un perruquer de la Vila del Pingüí, Kurikinton, que apareix constantment. En Taro és com el novio de l'Akane però com és d'esperar-se és una relació irremeiablement inestable i més que res és una estranya amistat; el jove, aparenta ser el clàssic noi rebel i cool amb ulleres de sol i tot, però en realitat no és més que un bon subjecte víctima del comportament de les dues entremaliades. En Peasuke és el germanet menor d'en Taro, sempre fa servir el seu barret d'ós rentador i deixa alguna cosa ben clara, i és que per l'únic motiu pel qual no s'espanta de la seva ombra és perquè va néixer amb ella.

Imatge basada en el manga Dr. Slump, d'Akira Toriyama

Informació extreta i per a més informació cliqueu aquí

Per veure el que tenim a la biblioteca sobre aquesta sèrie cliqueu aquí


Núria. Biblioteca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!