dimarts, 31 de juliol del 2012

La gran Rumiko Takahashi

Hola a tots!
Fa temps que vem començar a llegir Inu Yasha, així que començarem a endinsar-nos en el món que envolta aquesta sèrie... i començarem per la seva autora.

RUMIKO TAKAHASHI


Nascuda a Niigata (Japó) el 10 d'octubre de 1957.

Des de que anava a l'institut fou una gran fan del manga, fins que gràcies al seu talent pel dibuix col·laborarà a Niigata Chuo High School Manga Club.

Es trasllada a Nakano per anar a la Universitat Femenina de Japó Nihon Josedai (Tokio), i estudia a l'escola de dibuixants Gekiga Sonjuku sota la direcció de Kazuo Koide.

L'any 1978 obté el premi al "millor dibuixant revelació" per l'editorial Shogakukan. Tanmateix, en els seus inicis els seus pares consideraven que ser mangaka no era un "treball seriós" i que la portaria al fracàs.

Amb el temps, passa obres més aviat "verdes" a un món professional i a desenvolupar obres més complexes com Urusei Yatsura.

Urusei Yatsura
Rumiko treballa 18 hores al dia al seu petit apartament, sempre fent més d'una història al mateix temps.

Al 1980 publica Mezon Ikkoku, l'única de les seves obres que té un argument explícitament autobiogràfic. Es basa en el període que passà a Nakan, en una pensió d'estudiants. Arribà a Espanya tres anys després, sense gaire èxit, ja que el país no estava preparat per acullir un manga romàntic i divertit.

Maison Ikkoku

  
Teatro de Rumiko és el títol del conjunt d'obres de mitjans dels anys 80, mentre que a Japó es publicaren com a històries separades. I el 2003 apareix al mercat l'anime de la majoria d'aquestes històries.


Teatro de Rumiko
Al 1987 apareix Ranma Nibun No Ichi, amb un èxit increïble gràcies al gran disseny dels personatges i a la bona dosis d'humor i folclore nacional. L'obra aconsegueix 5 premis Osamu Tezuka Culture Award.

Ranma 1/2

Aquell mateix any es presenta Ichi-Pondo no Fukuin, un història romàntica, plena de pasions i incerteses.

The One Pound Gospel
El 1996 apareix Sengoku Otogi Zooshi Inu-Yasha, una obra seria i complexe que reuneix temes que ja ha tocat en profunditat: ironia, drama, fantasia, els seus joves protagonistes i la història de Japó.

Inu-Yasha

Actualment en els comerços hi ha diverses reimpressions, col·leccions i artbook de la autora que contenen esbosos preparatius i altres dibuixos inèdits, la música dels anime i entrevistes a l'autora.
El seu treball més recent és Kyokai no Rinne, on introdueix el tema dels shinigamis.


Rin-ne


Les obres de Rumiko inclouen constantment elmements com:
  • Aventures
  • Ciència-ficció
  • Terror
  • Amor
  • Humor 
  • Esoterisme 
  • Combinació de comèdia i terror 
  • La supremacia de les dones joves davant les debilitats d'adolescents 
  • Experimenta en diferents dimensions de la història 
  • Plasmar en les vinyetes situacions autobiogràfiques  
  • Ironia i sentiment dels matisos del caràcter 
  • Temàtiques que afligeixen i motiven als joves japonesos

Informació extreta de: Inu-Yasha: garras y acero d'Igor Gobbi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!