dimarts, 14 de setembre del 2010

Q1: Keroro

Hola a tots!

Avui comencem amb el primer qüestionari de Keroro, que inclourà preguntes sobre el primer volum de la sèrie.

  1. Pregunta visual
    Els protagonistes pokopenians acostumen a vestir-se amb roba amb lletres o paraules impresses. Us heu adonat que algun dels textos manté una relació amb el significat del seu nom en japonès. Localitza algun cas.


  2. Pregunta argumental
    A quin planeta pertany en Keroro? I quin objectiu l'ha portat a la Terra?

  3. Pregunta frikie
    Què comenta l'editora de la revista Shonen Taro (de l'editorial Kadoyama) sobre com ha de ser un bon manga per nois? Hi esteu d'acord?


Per anar bé, recordeu que hauríeu de respondre a aquest qüestionari abans del dia 22 de setembre; ja que el dia 21 de setembre es penjarà el Q2.

Imatge de Keroro, de Mine Yoshizaki.



Per acabar, m'agradaria que us fixessiu en alguns detalls que comenta en Marc Bernabé en les seves "notes culturals"; incloent algun enllaç directa a informació d'interès.





Animeu-vos a participar!!!

Núria

2 comentaris:

  1. 1-

    Nomes me donat compte que al Natsumi porta Summer escrit ala samarreta en el capítol 4 però no i queia perquè fins que he llegit les notes culturals del darrera, que t'indica que Natsumi significa "bellesa de verano" i que, per tant, la samarreta fa referència al nom. Desprès me fixat mes i al capítol 9 en Fuyuki "arbol de invierno" porta escrit a la samarreta winter.

    2-

    El planeta es diu Kerón i es el numero 58 de la nebulosa Gama. El seu objectiu es invai la terra i ell pertanys ala avançada del exercit per fer un primer reconeixement i preparar l'exèrcit per l'invació.

    3-

    Comenta que necessita un bon personatge, k el protagonista ha de tenir impacte i acció.

    Jo estic d'acord però amb matisos, si tots els protagonistes de series per nois fosin iguals seria molt avorrit, aquestes dues qualitats son bastant necessàries però pots tenir un protagonista que sigui per exemple un pasota busca raons i donant-li un toc d'humor aconsegueixes un bon resultat.

    ResponElimina
  2. 1)
    En la vestimenta dels pokopenians s’observa un gran nombre de paraules. Tanmateix només algunes d’elles mantenen relació amb el significat del nom de la persona que posseeix la peça de roba.
    Pàg. 56 la Natsumi porta una samarreta amb la paraula “summer” i a la 99 porta una camisa amb la mateixa paraula; ja que el seu nom significa “estiu”.
    A la pàgina 73 en Fuyuki porta posat un davantal de la seva germana, on porta escrit les paraules “sunflower” i “summer”. En canvi, a la pàgina 151 porta una samarreta on porta escrites les paraules “winter special”; fent referència al significat del seu nom, hivern.


    2)
    Tal com s’expressa en les pàgines 18-19 en Keroro es presenta com a: “Soy de Kerón, planeta número 58 de la nebulosa de gama, y pertenezco a la avanzadilla del ejército invasor galáctico... ¡El sargento Keroro, a la orden!!. Així, en el mateix discurs inclou l’objectiu principal que l’ha portat a la Terra: “¡¡ Para que lo entiendas: estoy aquí preparando la invasión de este planeta por parte de mi ejército!!”


    3)
    Tal com esmenta l’Aki Hinata en les pàgiens 30-33, per aconseguir un bon manga, fa falta “impacto” i “acción”... és més, cal “emocionar al personal”, tenint en compte que“los personajes son la clave” i que “la rotulación es el alma del manga”.

    ResponElimina

Digue'n la teva!