dimarts, 21 de setembre del 2010

Q2: Keroro

Hola a tots!

Avui es posa a la vostra disposicio el segon qüestionari de Keroro, que inclourà preguntes sobre el segon volum de la sèrie.
  1. Pregunta visual:
    Els sentiments i emocions dels personatges es plasmen en el còmic a partir de metàfores visuals. En una ocasió, s'observa la tristesa d'en Keroro... com es presenta aquest sentiment al lector?

  2. Pregunta argumental:
    Degut a la sobtada visita del pare d'en Keroro, en Fuyuki aprofita per preguntar-li el mètode de reproducció de la seva raça alienígena. Quines són les teories que s'imagina en Fuyuki al respecte... i quina és la realitat de l'assumpte?

  3. Pregunta frikie:
    Tal com es pot observar en la lectura del segon volum i en les "notas culturales" que exposa en Marc Bernabé al final del manga, es presenta la tradició de la "neteja d'any nou". Què en podrieu dir de les diverses tradicions que engloben la festivivitat de l'Any Nou a japonès?



Imatge de Keroro, de Mine Yoshizaki.



Per anar bé, recordeu que hauríeu de respondre a aquest qüestionari abans del dia 29 de setembre; ja que el dia 28 de setembre es penjarà el Q3.

Per acabar, estaria molt bé que us fixessiu en alguns detalls que comenta en Marc Bernabé en les seves "notes culturals"; incloent algun enllaç directa a informació d'interès.

Animeu-vos a participar!!!

Núria

2 comentaris:

  1. 1-

    Surt varies vagades, sempre surt sol o apartat a terra o amb el cap vaig donant l’esquena amb una vinyeta molt fosca i ralles verticals sobre el cap que encara donen mes foscor i sensació de tristesa. En la que em sembla que et refereixes, el Keroro diu “ Nadie en la galaxia me quiere” Surt ell tot moix, sentat a terra amb una rosa entre les mans i un munt de línees d’expressivitat verticals que enfosqueixen l’escena i la cara d’en Keroro.


    2-

    Teoria nº1: Per clonació
    Teoria nº2: Per mitosis
    Teoria nº3: En plan alienígena ( es refereix a la reproducció per ous sortits d’una gran reina tan típica de la saga de películas Alien)

    En realitat es com la nostre pares i fills normals, però en ves de dir-ho així posa l’exemple d’en Goku i el seu fill. Gohan


    3-

    L' any nou japonès és la més important de les festes al calendari japonès. En sentit més ampli, es refereix al primer mes de cada any. En temps antics aquesta data coincidia amb el calendari xinès, a l'inici de la primavera, però des de 1873aquesta data va ser ajustada al calendari gregorià i per tant coincideix amb el primer de gener.

    Les celebracions es realitzen durant tres dies en que només es fan els treballs més necessaris, i la gent dedica la major part del temps a la seva família. S'acostuma jugar a jocs tradicionals i menjar plats especialment preparats per a la celebració. També s'organitza una profunda neteja de les cases, que després són decorades amb kadomatsu, pins decoratius que representen la longevitat.

    Tradicionalment, el kadomatsu s'ha de posar el 13 de desembre perquè després d'aquesta data està prohibit anar a tallar pins a les muntanyes. Aquest arbre decoratiu es manté fins al 15 de gener.
    Durant la celebració es lliuren els Seibo, regals elegits per a aquelles persones de qui es va rebre ajut durant el transcurs de l'any, i el primer de gener es lliuren totes les cartes de salutacions d'any nou que es van guardar a l'oficina de correus per a ser repartides en un enviament especial cada any.

    És també molt important saldar els deutes abans de final d'any.

    ResponElimina
  2. 1)
    Efectivament, per desgràcia d’en Keroro... en forces ocasions està trist.
    Tanmateix, hi ha una imatge a la pàgina 44 del segon volum bastant metafòrica.
    En aquesta vinyeta, en Keroro es troba al terra, arronsat en si mateix i pronunciant unes paraules força pessimistes “Nadie en la galaxia me quiere”. Així, el personatge es presenta immers en una foscor que sembla com si li caigués pluja a sobre, i a més a més, subjecta una rosa per emfatitzar el dramatisme de la situació.



    2)
    Tal com es presenta a la pàgina 114, en Fuyuki té varies teories sobre la reproducció alienígena.
    1 – per clonació.
    2 – per mitosis
    3 – de forma alienígena: una mare gegantina posa una infinitat de ous de sergents.
    Tanmateix, en realitat segueixen una reproducció normal, de mascle i femella... però a l’hora d’explicar-ho només posa l’exemple totalment frikie: “pues en pocas palabras, es como Son Goku y Son Gohan”. Cosa típica ja de l’autor les referències a aquesta obra d’Akira Toriyama, tot i que de vegades no tenen gaire sentit! :)



    3)
    Com que el Jaume ho ha explicat tan bé... només us puc passar uns quans enllaços relacionats! :)


    -Festivitats japoneses (general):

    --> http://ca.wikipedia.org/wiki/Festivitats_p%C3%BAbliques_al_Jap%C3%B3

    --> http://internacional.universia.net/asia-pacifico/japon/vivir/festivos/nacionales.htm


    -Tradicions japoneses (gener):

    -->http://web-japan.org/nipponia/nipponia34/es/feature/feature01.html


    -Ganjitsu (1 de gener):

    --> http://www.verjapon.com/p/ganjitsu-1-de-enero.htm

    --> http://www.wordiq.com/definition/Ganjitsu

    --> http://www.mythicmaps.net/Festival_calendar/January/Ganjitsu.htm

    ResponElimina

Digue'n la teva!