diumenge, 29 de maig del 2011

Festa Tanabata. Fem 1000 grues

Hola a tots!!

Si voleu aprendre a fer grues, aquesta és la vostra oportunitat:


FIRA JUGAR X JUGAR


Tot el que passarà relacionat amb els jocs a la Fira de l'Ascenció de Granollers, del 2 al 5 de juny de 2011.


La Mihoko Sugita és una japonesa mig catalana, que viu a Barcelona de fa una pila d'anys. El dia del terratrèmol i el tsunami del Japó va quedar, com ens va passar a tots, totalment trasbalsada. I va decidir passar a l'acció, en solidaritat amb el seu país. Va començar a organitzar tallers d'origami (el mil·lenari art japonès de la papiroflèxia) on ensenyava a fer grues de paper, d'acord amb la tradició japonesa: si fas mil grues de paper, una grua farà que els teus desitjos es compleixin. Qui volia, a més, donava diners que la Mihoko entregava a la Creu Roja perquè fossin emprats en les tasques de reconstrucció.


Dit i fet, li vam demanar que portés l'art de l'origami a la festa jugarXjugar. No només ha acceptat la invitació, que li agraïm de cor, sinó que ens proposa que aprenguem a fer grues i que ho fem dins d'una festa tanabata (que significa "el vespre del setè dia" perquè se celebra el setè dia del setè mes del calendari japonès), una de les festes típiques del Japó, la més important de les quals se celebra a Sendai, la ciutat més devastada pel tsunami del mes de març. Les festes tanabata consisteixen en una decoració feta a base de papers de colors retallats, construccions d'origami i de desitjos escrits que es pengen en plantes de bambú o d'arbres.

Festa tanabata de Sendai.

La nostra festa tanabata serà el diumenge 5 de juny a les 11 del matí. La Mihoko t'ensenyarà a crear una grua d'un full de paper. La podràs penjar d'una planta de bambú, on també podràs deixar-hi els teus desitjos escrits. Si vols, podràs donar diners per ajudar en la reconstrucció de la ciutat de Sendai i de les altres ciutats que han patit últimament desastres naturals, Llorca i Joplin.



Així es fa una grua.
 

I així queda un cop feta.
 
Tríptic de la Fira
 
 
Informació obtinguda de Fira jugar X jugar
 
 
 
No perdeu aquesta oportunitat!!
 
 
Núria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!