dimarts, 21 de juny del 2011

Q4: Yotsuba

Hola a tots!!

Ja teniu aquí el quart qüestionari de ¡Yotsuba!, que inclourà unes preguntes sobre el quart volum d'aquesta sèrie.

  1. Pregunta visual:
    Al inici del volum, la Yotsuba i el seu pare juguen. De quin joc es tracta, i en què consisteix?
  2. Pregunta argumental:
    Quina és la raó per la qual es decideix anar a pescar?
  3. Pregunta frikie:
    Quan la Yotsuba ha d'escollir un gelat, ha de triar entre un de xocolata, un de vainilla i un d'azuki. Què és "azuki"?
  4. Pregunta frikie 2:
    Segons el comic, el rei de Hawaii té un nom... força peculiar. A què us recorda?

Imatge del manga ¡Yotsuba! de Kiyohiko Azuma

Per anar bé, recordeu que hauríeu de respondre a aquest qüestionari abans del dia 29 de juny, ja que el dia 30 heu de retornar els 4 volums de ¡Yotsuba!.

Ara només falta decidir si continuem o no amb aquesta sèrie!!

Animeu-vos a participar!!

Núria

2 comentaris:

  1. 1- Perda, Paper Tisores, pero qui guaña pot donar al perdedor un cop al cap amb un pal ( tou) i el que pert es pot cobrir el cap amb una garsala a mode de casc per protegirse. Sa d’anar rapit en agafa l’arma o l’escut qui es mes rapit pot donar el cop o protegirse abans.

    2- En Jambo , creu que la Miura no disfratara de l’estiu ni tindra vacanses peruqe el seu pare treballa, es posa trist i vol ajudarla a tenir un bon recort d’infancia.


    3- Es una varietat de fasol probinent d’asia. Es de color bermell Va ser cultivat per primera vegada en la península de Corea i el nord-est de la Xina abans de 1000 aC . Va ser traslladat a Japó , on ara és el segon llegum més popular després de la soja .

    4- KAMEHAMEHA!!!
    Kamehameha I , també conegut com Kamehameha El Gran (c 1758 - 8 de maig de 1819), unificar les Illes Hawaii mitjançant batalles i va establir formalment el Regne de Hawaii el 1810. Va establir llaços d'amistat amb les principals potències del Pacífic, preservant així la independència de Hawaii, garantint la pau i la prosperitat per a les generacions futures. La figura de Kamehameha destaca especialment per la vehemència de la seva defensa dels valors tradicionals hawaians i del sistema kapu que regia les lleis i la religió. També ha passat a la història per la mamalahoe o la Llei del rem estellat, que segueix en vigor en tot el món i que protegeix els drets humans dels no combatentsen temps de guerra.
    L'any 1871, Kamehameha V va establir per decret la festivitat, Kamehameha Day, en honor al rei Kamehameha I Aquesta festa es segueix celebrant cada any l'11 juny. Així mateix, es va erigir una estàtua en la seva memòria a Aliiōlani Hali, seu del sistema judicial de Hawaii. Hi ha dues estàtues idèntiques a Kohala i al Capitoli dels Estats Units.
    Quan va morir Kamehameha el 1819, el seu fidel amic Hoapili va ocultar el seu cos. A dia d'avui el lloc on reposen les seves restes segueix sent un misteri. A la sala de les estàtues del Capitoli dels Estats Units hi ha una estàtua que el representa.

    ResponElimina
  2. PREGUNTA 1:
    El joc és el "pedra, paper, estisores", però a la japonesa... seguint les normes que en Jaume ha comentat, tal com es pot observar a les pàgines 4-7.
    Per a més informació: http://es.wikipedia.org/wiki/Piedra,_papel_o_tijera

    PREGUNTA 2:
    Perquè la Miura va explicar que el seu pare no l'havia portat a cap lloc durant l'estiu, i li volia donar un bon record d'estiu. (pàg. 25-26)

    PREGUNTA 3:
    Els Azukis o adukis són un tipus de llegums de color vermellós típiques del Japó, molt utilitzats per la macrobiòtica per enfortir el ronyó i totes les seves problemàtiques. L'azuki és el llegum més yang. És recomanable consumir-ne quan un està patint de manca de vitalitat. Al costat de les llenties i cigrons estan entre les llegums que hauríem de consumir amb més freqüència. Poden preparar-se de diverses maneres, salades o dolces, soles o amb arròs, en sopes, cremes o postres.
    Per a més informació: http://www.biomanantial.com/recetas-con-azukis-a-11.html

    PREGUNTA 4:
    El nom del rei és Kamehameha, i en recorda al famós atac de Bola de Drac: KAME HAME HA.(pàg. 65)
    Per a més informació: http://es.wikipedia.org/wiki/Casa_de_Kamehameha

    Gràcies per participar!! :)

    ResponElimina

Digue'n la teva!