dijous, 16 de maig del 2013

Hina Matsuri


SHIN CHAN

 

 

EL DIA A DIA D’UNA FAMÍLIA JAPONESA

Tradicions japoneses

 

Hina Matsuri


Es tracta del Festival de les nines, també anomenat Festival de les nenes. Es celebra cada 3 de març a Japó, i és una celebració bàsicament familiar.

Durant el Hina Matsuri es demana que les nenes creixin sanes i que "trobin" un bon marit
  • Les cases amb unes nines que representen un príncep i una princesa el dia de la boda. Algunes d’aquestes nines van acompanyades per servents, musics, dames de la cort, soldats, i molts regals, tots de fusta o porcellana, abillats amb robes fines de quimonos brodats. Representen personatges de la cort imperial de l’Era Heian.
  • Durant aquest mes la família oferirà presents a les figuretes, entre ells pastissets d’arròs "mochi" i altres menges dolces.
  • Dissabte al vespre es prepara "sushi". El "sushi" es prepara amb arròs perfumat amb vinagre i sucre en un vol de fusta molt gran on s’hi barregen el ingredients, normalment, pastanaga confitada, bolets, truita, bambú, nap, gingebre, tot confitat.
  • Per postres ens mengem els dolços que fins ara guarnien les figures, pastissos d’arròs farcits de melmelada de mongetes, o maduixes, per exemple.
  • El festival té una cançó pròpia tradicional, molt coneguda entre la població japonesa.
  • Plat típic:
    • Hinaarare: una espècie de boles d’arròs de diversos colors i dolços, per protegir les nenes d’enfermetats i de la mala sort.
    • Shirozake: un sake de color blanc i dolç, per purificar el cos.

La tradició prové de Xina, on es pensava que aquestes nines podien amagar als mals esperits dins els seus cossos, salvant així al seu amo d’encontres perillosos un cop es lliure d’elles.

Es diu que si les nines queden exposades més temps del necessari, les nenes es quedaran solteres de grans i trigaran a casar-se. Per això s’acostumen a guardar aviat passat el festival, sent el 4 el millor dia per a fer-ho.


Aquest material fou utilitzat per la sessió del 9 de maig al club infantil. El podeu consultar clicant el següent enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!