dijous, 16 de maig del 2013

Us presentem a Jiro Taniguchi!


Jiro Taniguchi 

谷口ジロー

Jiro Taniguchi és un dibuixant de manga nascut el 14 d'agost del 1947 a la prefectura de Tottori (Japó).

Va començar a treballar com a assistent del dibuixant Kyota Ishikawa i va debutar en el món del manga amb Kareta Heya, publicat el 1970 en la revista Young Comic. Del 1976 al 1979 va publicar, juntament amb el guionista Natsuo Sekigawa diversos còmics. De 1984 a 1991, Taniguchi i Sekigawa van produir els cinc volums de Botchan no Jidai . Als anys noranta va crear diverses obres entre les quals es troben Aruku Hito , Chichi no koyomi i Keyaki no Ki. El 2001 va crear la sèrie Ícar a partir de textos de Moebius.
 
Taniguchi ha guanyat diversos premis pel seu treball. Entre altres, el premi Tezuka per Botchan no Jidai, el premi Shogakukan per Inu wo kau (Tenir un gos), i el 2003 l'Alph'Art del millor guió en el Festival del Còmic d'Angulema (França) per Harukana machi-e (Barri llunyà, edició catalana en 2007), pel qual també va obtenir el premi a la millor obra al Saló del Còmic de Barcelona del 2004.
 
Les seves obres s'han traduït a diversos idiomes. En català podem trobar la premiada Barri llunyà, publicada per l'editorial Ponent Mon.
 
A continuació us presentem les obres publicades de Jiro Taniguchi. A més, clicant sobre cada títol podreu accedir al catàleg de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i consultar a quina biblioteca es pot trobar cadascún.  


    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    Digue'n la teva!