dimarts, 22 de març del 2011

Haruki Murakami rep el Premi Internacional Catalunya


El dia 9 de juny, el president de la Generalitat, Artur Mas, lliurarà aquest guardó dotat amb 80.000 euros a l'autor d''1Q84', un dels grans ponts literaris entre Orient i Occident.


Després d'un procés de votació que va començar amb l'examen de les diferents propostes al mes de gener, el jurat ha decidit atorgar per majoria absoluta el XXIII Premi Internacional Catalunya 2011 a l’escriptor japonès Haruki Murakami, autor de novel·les tan venudes com Tòquio blues, Crónica del pájaro que da cuerda al mundo o el més recent 1Q84. Amb aquest guardó, el jurat ha volgut reconèixer la seva obra narrativa, que ha transcendit el seu àmbit cultural i ha esdevingut un referent destacat del panorama literari mundial; la creació d’una obra i un univers personal, que dibuixa un món d’oscil·lacions permanents, entre el real i l’oníric, l’humor i la foscor; i el fet de constituir un pont literari entre Orient i Occident, capaç de conjuminar els dos mons: la lleugeresa taoista i l’absorció de tendències i tradicions culturals forànies.

 

Haruki Murakami

 

El Premi Internacional Catalunya, atorgat per la Generalitat de Catalunya i dotat amb 80.000 euros i l’escultura La clau i la lletra d’Antoni Tàpies, es concedeix anualment a aquelles persones que han contribuït decisivament amb el seu treball creador a desenvolupar els valors culturals, científics o humans arreu del món. Enguany, la convocatòria del premi s’ha estès del 28 de juliol fins al 31 de desembre de 2010, i hi han concorregut 196 candidatures provinents de 56 països, presentades per 225 institucions de 54 països i pel mateix jurat. El president de la Generalitat, Artur Mas, lliurarà el XXIII Premi Internacional Catalunya a Haruki Murakami en el transcurs d’una cerimònia al Palau de la Generalitat, a Barcelona, el dijous 9 de juny d’aquest any, 2011.

Article extret d'Ara.cat
18/03/2011 

Per a més informació: 


Núria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digue'n la teva!