dilluns, 14 de març del 2011

Presentació "FMA"


Hola a tots!!

Aquí una mica de presentació de la cinquena lectura del Club de Lectura Manga On-line:

FULLMETAL ALCHEMIST

Fullmetal alchemist (鋼の錬金術師, Hagane no Renkinjutsushi, literalment "L'alquimista d'acer") és un manga creat per Arakawa Hiromu, i publicat per primer cop per Square Enix en la revista antològica Shônen Gangan.


ARGUMENT

La història se situa a la primera dècada del segle XX, en una realitat molt semblant a la nostra, però en la qual l'alquímia és ampliament practicada i tractada com una ciència i, en conseqüencia, obeeix els seus principis. El principal principi rector de l'alquímia és el Principi de l'intercanvi equivalent que diu que l'home no pot obtenir res sense donar res a canvi. Per crear quelcom, s'ha de presentar una altra cosa que tingui el mateix valor.

Trisha, la mare de l'Edward (Ed) i l'Alphonse (Al) mor quan ambdós eren nens. Com que tots dos tenen un talent innat per l'alquímia, decideixen provar de ressucitar-la tot fent servir l'anomenada alquímia humana. Aquest tipus d'alquímia es totalment prohibida degut a la seva alta perillositat, però tots dos decideixen correr el risc. Malauradament per ells, fallen en l'intent i tots dos paguen un preu enorme per la seva gossadia: l'Ed perd la seva cama esquerra i l'Al el seu cos. Per evitar que el seu germà desaparegui completament, l'Ed no té més remei que segellar l'ànima de l'Al en una armadura gegantina, encara que això li costa perdre també el seu braç dret.
Gràcies a les habilitats de la seva amiga Winry Rockbell, pot implantar-l'hi un braç i una cama mecaniques, amb les quals es guanyara, més endavant, el sobrenom de l'alquimista d'acer. A més rep la visita del llavors tinent coronel Roy Mustang que l'hi ofereix convertir-se en un alquimista nacional, un grup d'élit dins de la casta militar.
Així comencen les aventures de tots dos germans per trobar la Pedra Filosofal, una misteriosa gema que te el poder d'amplificar de manera il·limitada els poders de l'alquimista que l'utilitza i, a més a més, l'hi permet saltar-se el principi de l'intercanvi equivalent. Tot això dins del marc geogràfic de les terres de la frontera est, un lloc convulsionat per les continues rebelions i els horrors de les guerres.

Imatge basada en el manga Fullmetal Alchemist de Hiromu Arakawa


PERSONATGES PRINCIPALS

Edward Elric
L'Edward Elric (エドワード・エルリック Edowādo Erurikku), també conegut com "l'alquimista d'acer", és el protagonista de la sèrie.
Expert en arts marcials i amb un cos força desenvolupat per la seva edat, pateix, però, d'un terrible complex per la seva baixa estatura (potser per l'aversió que sent cap a la llet), fet que tothom li recorda en veure'l i que fa que es crispi molt.
Una altra peculiaritat és que va perdre la cama esquerra quan va intentar ressuscitar la seva mare morta. A més, per aquest accident el seu germà petit, l'Alphonse Elric, va morir, tot i que va aconseguir salvar-li la seva ànima unint-la a una armadura que es trobava al mateix lloc, perdent el seu braç dret en l'intent. Després d'això, es va fer posar un braç i una cama de metall.
Com a alquimista, l'Edward té l'habilitat de fer alquímia només connectant totes dues mans, i no li cal l'ajuda dels cercles de transmutació que són tradicionalment emprats per la resta d'alquimistes. Normalment empra el seu poder per transformar objectes en d'altres (amb especial predilecció en transformar el seu propi braç dret en armes per atacar els seus enemics) o per reparar objectes vells o trencats.

Alphonse Elric 
Alphonse Elric (アルフォンス・エルリック Arufonsu Erurikku) és un dels personatges principals la sèrie.
Germà petit de l'Edward Elric, va morir en l'intent de reviure la seva mare, tot i que el seu germà va aconseguir segellar la seva ànima dins d'una armadura.
Expert com el seu germà en arts marcials, aprofita de la fortalesa que l'hi dona la seva pell d'acer i del fet que, al no tenir un cos corpori, no pateix dolor com un humà normal. Aquest fet, però, l'hi fa dubtar a vegades de si realment va ser alguna vegada humà.
El seu caràcter tranquil fa de contrapunt al del seu germà, molt més impulsiu i visceral.
Junt amb el seu germà, s'ha consagrat en la recerca de la Pedra Filosofal per poder tornar a ser tots dos uns nois normals.
El seu gran objectiu es trobar la Pedra Filosofal, que li permetria tornar tant el seu cos com el del seu germà a la normalitat.
Imatge basada en el manga Fullmetal Alchemist de Hiromu Arakawa. 
D'esquerra a dreta, Alphonse i Edward.

Winry Rockbell
Winry Rockbell (ウィンリィ・ロックベル, Winrī Rokkuberu) és amiga de la infància dels germans Edward Elric i Alphonse Elric, té la mateixa edat que l'Ed. Viu en Rizenbul amb la seva àvia, des de la mort dels seus pares en la guerra d'Ishval. És una experta en implants autòmates, com la Pinako, i mecànica particular de l'Edward Elric. És un fanàtica de les màquines en general. Té un gos que es diu Den.
Tot i que es preocupa molt pels germans Elric, el quals tracta com a germans seus, ells procuren deixar-la al marge dels seus problemes pel seu propi bé, cosa que l'exaspera molt. Sent alguna cosa per l'Edward, tal i com ho confessa a Riza Hawkeye en el manga.

Imatge basada en el manga Fullmetal Alchemist de Hiromu Arakawa.

Coronel Roy Mustang
El Coronel Roy Mustang (ロイ・マスタング, Roi Masutangu?), també com "l'alquimista de foc", és el cap de la Caserna General de la Frontera Est (una de les zones més perilloses del país), i el cap directe d'en Edward Elric. És força calculador i intel·ligent, i no té cap vergonya de manipular a qualsevol per aconseguir els seus objectius, sent el seu peó predilecte el protagonista de la sèrie. Tot i això, ajuda força l'Edward per aconseguir el seu objectiu. A més a més, és força reconeguda la seva vessant de faldiller. Veterà de guerra, els horrors que va viure durant aquesta l'hi afecten més del que ell mateix vol admetre.
A més de militar, és un dels millors alquimistes. El seu nom com alquimista es Flame. La seva tècnica consisteix en crear guspires mitjançant un guant d'una tela especial anomenada tela d'ignició que porta a la ma dreta, fent així que l'oxigen que envolta el seu enemic s'inflami i esclati.

Imatge basada en el manga Fullmetal Alchemist de Hiromu Arakawa.


PERSONATGES SECUNDARIS:

Militars
  • King Bradley
  • General Basque Gran
  • Tinent Coronel Maes Hughes
  • Major Alex Louis Armstrong
  • Tinent Riza Hawkeye
  • Tinent Maria Ross 
Imatge basada en el manga Fullmetal Alchemist de Hiromu Arakawa.

    Homúnculs
    • Crimson
    • Lust
    • Gluttony
    • Envy 
    • Greed

        Imatge basada en el manga Fullmetal Alchemist de Hiromu Arakawa
      Altres
      • Tim Marco
      • Scar


      L'ALQUIMIA
      Al contrari que l'alquímia tradicional, l'alquímia dins de Fullmetal alchemist és una ciència que es regeix pels preceptes del mètode científic.

      L'alquímia consisteix, de manera molt simple, en un proces en què s'han de fer tres passes:
      • Anàlisi, on l'alquimista ha d'entendre l'estructura i propietats de la substancia que vol transmutar.
      • Destrucció o descomposició, on l'alquimista ha de trencar la substancia en els seus elements primaris.
      • Reconstrucció o recomposició, on l'alquimista ha de tornar a construir la substancia en una altra forma o la mateixa però amb altres característiques.

      Tots els alquimistes han de fer cas d'una serie de principis que regeix l'alquímia, sent el principal ell principi de l'intercanvi equivalent. Aquest principi diu que l'home no pot obtenir res sense donar res a canvi. Per crear quelcom, s'ha de presentar una altra cosa que tingui el mateix valor.

      Per realitzar tot el procés els alquimistes de la sèrie necessiten els anomenats Cercles de Transmutació. Hi ha diferents cercles amb diferents funcions cadascun com per exemple el que utilitza Roy Mustang per crear foc o els que té dibuixat a les mans l'Alquimista Carmesí per fer explotar les coses. També es pot donar el cas que l'alquimista no necessiti fer el cercle de transmutació com en el cas de l'Alquimista d'Acer, Edward Elric. Aquesta habilitat només s'assoleix si es veu la porta i això implica una transmutació humana, prohibida a tot arreu.

       
      Imatge basada en el manga Fullmetal Alchemist de Hiromu Arakawa
       
      MANGA

      El manga Fullmetal Alchemist va començar a publicar-se a l'agost del 2001 per l'editorial i productora de videojocs Square Enix a la revista japonesa Shōnen Gangan amb un capítol per mes fins que va a arribar el seu final al juny del 2010, amb un total de 108 capítols recopilats en 27 volums.



      ANIME

      Existeixen dues adaptacions de l'anime degut a les grans diferencies del primer anime i el manga, ja que l'autora de la sèrie va comentar que no voliar repetir el mateix finals pels dos formats. Posteriorment es creà una segona sèrie d'anima per seguir la historia original del manga. El primer anime, Fullmetal Alchemist, s'estrenà el 4 d'octubre del 2003, mentre que el segon, Fullmetal Alchemist: Brotherhood, s'inicià el 5 d'abril del 2009.

      Fullmetal Alchemist
      Consta de 51 episodis de 24 minuts cadascún. 
      Compta amb quatre petits OVAs de curta duració:
      • Hagaren OVA #1 (State Alchemists vs. Seven Homunculi)
      • Hagaren OVA #2 (Jissha-hen/Live Action)
      • Hagaren OVA #3 (Enkai-hen/Festa)
      • Hagaren OVA #4 (Kodomo-hen/Nens)
      El 23 de juliol s'estrenà la pel·lícula Fullmetal Alchemist: Conqueridor de Shamballa, que fou el final de la sèrie d'animació.

      Fullmetal Alchemist: Brotherhood
      És la segona sèrie de Fullmetal Alchemist, anomenada Hagane no Renkinjutsushi: Fullmetal Alchemist (鋼の錬金術師 FULLMETAL ALCHEMIST Hagane no Renkinjutsushi: Furumetaru Arukemisuto.
      Consta de 64 episodis, els quals van ser més fidels al manga.
      També hi ha diversos OVAs:
      • L'alquimista cec (盲目の錬金術師 Momoku no Renkinjutsushi)
      • Gent senzilla (シンプルな人々 Shinpuru na Hitobito)
      • Historia d'un mestre (師匠物語 Shishō Monogatari)



      Per a més informació: 
      Compte, pot contenir informació espòiler de la sèrie!


      Fins aviat!!
      Núria

      Cap comentari:

      Publica un comentari a l'entrada

      Digue'n la teva!